Εργασία μαθητών του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Οι μαθητές του ΣΤ1 τμήματος του σχολείου, στο μάθημα των ΤΠΕ και με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου Γιώτη Σοφίας, εργάστηκαν στο προγραμματιστικό περιβάλλον του scratch3 και δημιούργησαν ένα παιχνίδι για κάποιους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Το παιχνίδι παρουσιάζεται μέσω μιας παράστασης Καραγκιόζη και στόχος είναι να ταιριάξουμε τα ονόματα των ηρώων με τις φυσιογνωμίες τους για να ακούσουμε λίγα πράγματα γι’ αυτούς.

Καραγκιόζης2

Το έργο συμμετέχει στον Διαδικτυακό Διαγωνισμό Προγραμματισμού και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του WRO Hellas στην κατηγορία Scratch Advanced με θέμα: « Οι μεγάλες στιγμές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» καθώς και στο 10ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας.

Επιλέξτε την παρακάτω εικόνα για να δείτε το βίντεο εκτέλεσης του προγράμματος. Ψηφίστε για τους μαθητές  του ΣΤ1 του σχολείου  κάνοντας like    στο βίντεο στο youtube!

Καραγκιόζης και Ελληνική Επανάσταση

Για να παίξετε κι εσείς το παιχνίδι πατήστε την πράσινη σημαία παρακάτω.  Κάνοντας ένα αριστερό κλικ πάνω στο χέρι του Καραγκιόζη μπορείτε να το κινήσετε προς την κατεύθυνση του δείκτη του ποντικιού. Η κίνηση του χεριού σταματά κάνοντας πάλι οπουδήποτε ένα αριστερό κλικ. Με τα πλήκτρα x και z μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τα πόδια του Καραγκιόζη αντίστοιχα. Με το πάνω και κάτω βέλος μπορείτε να κάμψετε τον κορμό του Κολλητήρι. Μετά το τέλος του παιχνιδιού και αφού σας χαιρετήσουν οι πρωταγωνιστές πατήστε το δεξί βέλος για να τους βγάλετε εκτός σκηνής.

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικό Έτος 2020-2021, ΤΠΕ. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.