Επίσκεψη των μαθητών της ΣΤ τάξης στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Παύλου Βρέλλη.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου με τη συνοδεία των δασκάλων τους, Άρη Παπακώστα και Μαρίας Σαχανίδου επισκέφτηκαν στις 16/11/2021 το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας του Παύλου Βρέλλη στο Μπιζάνι και στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας έκαναν επιτόπια διδασκαλία.

Ο γλύπτης Παύλος Βρέλλης αναπαριστά τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας του τόπου μας, υπενθυμίζοντας τις μορφές που σημάδεψαν τους αγώνες μας, αφήνοντάς μας να θαυμάζουμε το έργο του και να έχουμε το πλεονέκτημα να κάνουμε το μάθημα της ιστορίας μέσα από την τέχνη, μια ζωντανή εμπειρία μνήμης.

«Ευχαριστώ αυτούς που κράτησαν τη Θρησκεία μου, τη Γλώσσα μου και την Εθνικότητά μου, για να είμαι Χριστιανός και να λέγομαι Έλληνας. Η αγάπη και η λατρεία που είχα, από μικρό παιδί, στους ήρωες της προεπανάστασης και της επανάστασης του 1821, έγινε αγάπη και θαυμασμός για τους μετέπειτα ήρωες. Αυτοί σφάχτηκαν, κρεμάστηκαν, γδάρθηκαν, ταπεινώθηκαν, για να κερδίσουμε εμείς σήμερα τον τόπο τούτο ελεύθερο, χωρίς σκλαβιά», γράφει τον χειμώνα του 1994/5 στο συνοδευτικό υπόμνημα του μουσείου του ο Παύλος Βρέλλης.

Μουσική επένδυση: Μάνος Χατζιδάκις ΄΄Το βαλς των χαμένων ονείρων΄΄

Δημοσιεύθηκε στην Σχολικό Έτος 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.