Πώς θα διενεργούνται τα self-test από Δευτέρα 10/01

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων προβλέπεται ένα επιπλέον self-test. Επομένως την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου θα διενεργηθούν τρία self-test αντί για δύο.
Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά, δηλαδή μετά τις 17 Ιανουαρίου οι μαθητές θα κάνουν δύο self-test.
Το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο, ενώ για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1).
Η δήλωση και το αποτέλεσμα καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19 την οποία επιδεικνύουν οι μαθητές στο σχολείο.
Η διεξαγωγή των self-test είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη.
Οι μαθητές εμβολιασμένοι και μη μπορούν να προμηθευτούν ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο πρώτων εβδομάδων επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 έως και 21 Ιανουαρίου. Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.
Ο Διευθυντής του σχολείου
Καρβούνης Δημήτριος

Δημοσιεύθηκε στην 2021-2022. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.