“Το δάσος” από τους μαθητές του Δ2 τμήματος του σχολείου.

Οι μαθητές της Δ2 τάξης του 7ου Δημοτικού σχολείου Ιωαννίνων υλοποίησαν έργο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2022-2023 με θέμα “Το δάσος”.

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θεματική τη φροντίδα του περιβάλλοντος, με την καθοδήγηση της δασκάλας του τμήματος κ. Πετρούλας Βαζιάκα, οι μαθητές μάθανε για τη χλωρίδα και την πανίδα που μπορούμε να συναντήσουμε στα ελληνικά δάση και αναφερθήκαν στους κινδύνους που τα απειλούν καθώς και στους τρόπους προστασίας τους. Επιπρόσθετα αναλύσανε την έννοια του εθνικού δρυμού και γνωρίσανε που μπορούνε να επισκεφτούνε τέτοιους στην περιοχή μας. Πραγματοποίησαν περίπατο μέσα σε δάσος στη Βίτσα όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δούνε από κοντά πολλά από αυτά που είχαν συζητήσει για το δάσος στην τάξη καθώς και να μαζέψουνε ανάλογο φωτογραφικό υλικό.

Έπειτα στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού πληροφορικής κ. Σοφίας Γιώτη, χωρίστηκαν σε ομάδες και αναζήτησαν επιπλέον πληροφορίες στον παγκόσμιο ιστό για το δάσος. Η κάθε ομάδα είχε να ασχοληθεί με διαφορετικά θέματα του δάσους και να αναρτήσει πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη στη Βίτσα σε κοινόχρηστη παρουσίαση των googledocs και άλλες σε πρόγραμμα παρουσίασης Prezi.

Ακολουθεί βίντεο με επίδειξη της δουλειάς των παιδιών!

Για να δείτε την παρουσίαση πατήστε εδώ. Για να εναλλάσσετε τις διαφάνειες πατήστε ένα αριστερό κλικ.

Με το παρόν έργο το σχολείο μας συμμετέχει στο 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.

Δημοσιεύθηκε στην Εργαστήρια Δεξιοτήτων, Σχολικό Έτος 2022-2023, ΤΠΕ, Φροντίζω το περιβάλλον, Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.